Hatékonyság a köbön. A trigeneráció a hűtési- és fűtési-, valamint a villamos energia egyidejű előállítását biztosítja egy energiahordozóval. Ez a megoldás azonban nem csak egy hatékony, hanem egy olyan környezetbarát energiatermelési mód, amellyel még az energia veszteség is csökkenthető. A technológia segítségével lehetőségünk adódik a biogáz vagy földgáz üzemű gázmotorok által termelt hulladékhő hasznosítására és villamos energia termelésére, egy vagy két lépcsőben.

Trigeneráció – a hatékony és környezetbarát energia

Az energia termelés területén belül már a közepesnek mondható beruházások esetében is kimutatható a trigeneráció gazdasági előnye, rövid és hosszú távon egyaránt. A technológiával az energiahatékonyság egy új szintjét sikerült elérni, ami magában foglalja a termikus áram termelést és az egész éves hulladékhő hasznosítását is. Utóbbi a fűtési szezonban már eddig sem volt ismeretlen, hiszen régóta alkalmazott módszer a hulladékhő hasznosítás a távfűtés és a vízmelegítés terén. A trigeneráció viszont lehetővé teszi a hulladékhő hűtési célokra történő felhasználását is.

Trigeneráció – a klímaszezonban is

A hulladékhő hasznosítása abszorpciós eljárással történik, aminek következményeként a gőzképződés hő elvonással jár, így érve el a kívánt hűtési folyamatot. Trigeneráció technológiájának az alkalmazásával a klíma- és a hűtőberendezések üzemeltetési költsége jelentősen csökken, a hálózatról történő áramvételezés el is hagyható.

Hova javasoljuk a trigenerációs rendszereket?

A technológia szinte bárhol kiépíthető, azonban a kiemelt hatékonysága miatt elsősorban olyan létesítményekbe ajánljuk, ahol kiemelkedően magas a napi használati melegvíz igény és az áram fogyasztás.

Trigenerációs rendszereink megtalálhatóak:

  • kórházakban
  • iroda- és szolgáltató épületekben
  • bevásárló központokban
  • oktatási intézményekben
  • és a társasházakban

Jó tudni: a technológia az alternatív és a megújuló energia források felhasználására vonatkozó EU-s és kormányzati támogatásokat is élvezi.

Környezetvédelem és hatékony energia felhasználás együtt, lehetséges. Kérje ajánlatunkat a trigenerációs rendszerek tervezésére és kivitelezésére.