Kiegészítő berendezések

Gáz kezelő, előkészítő berendezések:

Gázsűrítő:

A fermentált és egyéb módon kinyert biogázok nyomása általában nem elegendő a gázmotorok számára, ezért a gázt egy körülbelül 100 mbar nyomásszintre kell emelni, össze kell sűríteni. Az általunk beépített gázsűrítő ventilátor robbanás biztos kialakítású, így megfelel a vonatkozó jogszabályi követelményeknek.

Szállítható szabadon, azaz a technológiai kivitelező építi be, a konténerbe integrálva, vagy az egyéb gázelőkészítő berendezésekkel közös egységet alkotva.

Gázszárító berendezés:

A fermentoroktól a biogáz 100% relatív páratartalommal érkezik a kiserőműhöz, amit a gázmotor számára az előírt érték alá kell csökkenteni. Ezt a célt szolgálja a cégünk által kifejlesztett gázszárító berendezés. A hűtés hatására a gáz víztartalma kiválik, a fűtés pedig a relatív páratartalmat a megadott érték alá csökkenti.

Aktív szenes szűrő:

Szennyvíziszapból kinyert biogáz esetében a szilikát tartalmú gázokat, fermentált biogáz esetében pedig a megengedett értéknél magasabb kéntartalmat lehet ezzel a berendezéssel a megfelelő értékre lecsökkenteni.


Vész fáklya

Metán tartalmú gáz környezetvédelmi okokból elégetlenül nem mehet a levegőbe, ezért a gázmotorok tervszerű karbantartása, illetve üzemzavara esetén a fermentorokban tovább képződő biogázt ezzel a vészfáklyával kell elégetni. A berendezés teljesen automatikus üzemű, a biogáz üzem központi felügyeleti rendszeréről távvezérlés segítségével is indítható.