A környezetbarát energiaforrások iránti igény egyre nagyobb teret nyer magának, ami az újabbnál újabb megoldások felkutatását is jelenti. A nap- a szél – és a vízenergia uralta környezetbarát technológiákon túl az egyik legígéretesebb megújuló energiaforrás a biogáz. Bár a közismert megújuló energiaforrásokkal szemben a biogáz nem tett szert hatalmas hírnévre, nincsen távolról is könnyen beazonosítható rendszere, még is a jövő energiájának tartjuk.

Biogáz – a jövőbe mutató energia. Miért?

  • Első sorban azért, mert egy viszonylag egyszerű folyamat során végtelen mennyiségű energiát állíthatunk elő a természetes alapanyagokból.
  • Másod sorban azért, mert nem szükséges több ezer nm2-en napelemeket telepíteni, épület magas szélturbinákat üzembe helyezni és költséges vízerőműveket építeni.
  • Harmad sorban pedig azért, mert a biogáz felhasználási lehetőségei rendkívül széleskörűek.

Biogáz felhasználási megoldásaink:

Gázsűrítő:

A fermentált és egyéb módon kinyert biogázok nyomása általában nem elegendő a gázmotorok számára, ezért a gázt egy körülbelül 100 mbar nyomásszintre kell emelni, össze kell sűríteni. Az általunk beépített gázsűrítő ventilátor robbanás biztos kialakítású, így megfelel a vonatkozó jogszabályi követelményeknek.

Szállítható szabadon, azaz a technológiai kivitelező építi be, a konténerbe integrálva, vagy az egyéb gázelőkészítő berendezésekkel közös egységet alkotva.

Gázszárító berendezés:

A fermentoroktól a biogáz 100% relatív páratartalommal érkezik a kiserőműhöz, amit a gázmotor számára az előírt érték alá kell csökkenteni. Ezt a célt szolgálja a cégünk által kifejlesztett gázszárító berendezés. A hűtés hatására a gáz víztartalma kiválik, a fűtés pedig a relatív páratartalmat a megadott érték alá csökkenti.

Aktív szenes szűrő:

Szennyvíziszapból kinyert biogáz esetében a szilikát tartalmú gázokat, fermentált biogáz esetében pedig a megengedett értéknél magasabb kéntartalmat lehet ezzel a berendezéssel a megfelelő értékre lecsökkenteni.

Hová javasoljuk a biogáz rendszereinket?

  • kórházakba
  • iroda- és szolgáltató épületekbe
  • bevásárló központokba
  • oktatási intézményekbe
  • és  társasházakba

Környezetvédelem és hatékony energia felhasználás együtt, lehetséges. Kérje ajánlatunkat a biogáz rendszerek tervezésére és kivitelezésére.